انسان شناسی 45 ص
مقدمه
انسان همواره با انبوهی از گزینههای رفتاری رو به دوست كه فقط میتواند از شمار محدودی از آنها برگزینند: چشم خود را به بعضی از دیدنیها بدوزد، به بخشی از شنیدهیها گوش فرا دهد، دست، پا و سایر اندامهای خود را برای انجام برخی از كارها به كار گیرد. همگام با رشد قوای بدنی، فكری و عاطفی، و در هم تنیدن روابط گوناگون اجتماعی و افزایش اندوختههای علمی و مهارت علمی، دایرة گزینهها به صورت تصاعدی گسترش مییابد، به طوری كه هر لحظه هزاران كار امكان انجام مییابد و گزینش دشوار و دشوارتر میشود.
برای ترجیح و تعیین گزینهها، عوامل گوناگونی وجود دارد كه از جمله میتوان به شكوفایی غرایز و افزایش خواستههای آنها، احساس ناامنی و نیز به عادت، تقلید، تلقین و سایر عوامل روانی و اجتماعی اشاره كرد. اما مهمتر از همه، عامل عقلانی یعنی «گزینش آگاهانه» است كه با در نظر گرفتن همة گزینهها و بررسی تأثیر هر یك در سعادت و كمال نهایی انسان، ترجیح و تعیین گزینههای برتر، والاتر و ارزشمندتر را به عهده میگیرد و نقش خود را در شكل گیری ارادة انسانی ایفا میكند. راز برتری حقیقی انسان را باید در برخورداری از همین عامل و به كارگیری آن جستجو كرد.
در این مقاله سعی شده است كه تمامی عوامل و ابزاری كه رادر شناخت ابعاد وجودی انسان مهم میباشند را بررسی كرده و به عنوان الگویی برای رسیدن به موفقیت به معنای واقعی آن قرار داد باشد كه مقبول باشد.
اومانیسم یا اصالت انسان بطور اعم به نظامی فلسفی یا اخلاقی گفته میشود كه انسان مدار و فردگر است و انسان و خواست و ارادة او را محور همة امور میداند. اما به طور اخص به نهفتی گفته میشود كه در قرن چهاردهم میلادیدر اروپا پدید آمد كه در آغاز با كلیسانی نقی نداشت اما بعد از مدتی به مخالفت با ارباب كلیسا پرداخت و به جرح و تعدیل متون مذهبی پرداخت. با حاكمیت بینش افسانگرا یا نه در فرهنگ اروپا همه چیز دگرگون شهر چون تا آن زمان همة فعالیتها جنبه ی الهی داشت و انسان از جایگاه ویژهای برخوردار بود و اعتقاد بر این بود كه حضرت مسیح برای نجات او آمده همچنین در سلسله مراتب همتی انسان در زمرة مخلوقات قرار داشت، عنایت و مقصود او خداوند بود و هستی او منوط به ارادة خداوند بود و خلاصه همة امور حول محور اعتقاد به خدا دور میزد. اما در بینش جدید انسان جایگزین خدا شد مركز ثقل تمام ارزشها و عنایت همة امور قرار گرفت. انسان خود را بریده از آسمان و پیوند خورده با زمین میدانست و رستگاری و بهشت موعد را در زمین طلب میكرد. هدفش كسب علم و در نهایت تحصیل قدرت بود زیرا منادیان علم جدید هدف اصلی علم را تحصیل قدرت و سلطة انسان بر طبیعت میدانستند. به هر ترتیب انسان باید
قیمت محصول: 3500 تومان